Magyar kutya kutya vittel el díjat!

Híres "nagy" kutyáink sorába iratkozott fel Nellie. Ugyan kisebb termetű, mivel angol buldog, de nem akadályozta meg abban, h...



Híres "nagy" kutyáink sorába iratkozott fel Nellie. Ugyan kisebb termetű, mivel angol buldog, de nem akadályozta meg abban, hogy neve nagy legyen!
képforrása: www.hollywoodreporter.com
Kultúra-film-fesztivál-Franciaország
Cannes - Jim Jarmusch filmjének kutyaszereplője kapta a Palm Dog-díjat

Cannes, 2016. május 21., szombat (MTI) - Jim Jarmusch amerikai rendező Paterson című filmjének kutyaszereplője, a Marvint alakító Nellie kapta meg pénteken posztumusz a legjobb kutyaalakításért járó Palm Dog-díjat (Kutya Pálma-díjat) a 69. cannes-i filmfesztiválon.

A film harmadik főszereplője, a néhány hónappal ezelőtt elpusztult Nellie elsősorban kifejező mimikájával győzte meg az angolszász kritikusokat. A Cannes-ban visszatérő vendégnek számító 63 éves amerikai rendező Paterson című alkotása egy harmóniában élő fiatal pár, a szabadidejében verseket író buszsofőr és háztartásbeli felesége, valamint kutyájuk banális hétköznapjait ódaszerűen dolgozza fel.

"A kutya nagyon tehetségesen improvizált. Olyan kutya volt, aki kiválóan írta meg a saját szerepét" - mondta Jim Jarmusch a film bemutatója előtti sajtótájékoztatón Cannes-ban. Miután Nellie már nem él, egy hozzá hasonló kutya helyettesítette őt a fotózáson. A 2001 óta létező Palm Dog-díjat, amelyet a mustra fődíja, az Arany Pálma (Palme d'or) előtti tisztelet jeleként alapítottak, egy angolszász filmkritikusokból álló bizottság ítéli oda a seregszemle nem hivatalos programrészeként. A cannes-i fesztivál díjkiosztó ünnepségét vasárnap este tartják.

Forrás: MTI

Related

Híres kutyák 8085690780600200862

Kövess!

item